TZ – EDI Orion na Invexu: Jak zvládnout integraci do ERP?

2. 10. 2008 – Možná úskalí integrace EDI do podnikového informačního systému a přínosy využití řešení EDI Orion® odhalí návštěvníkům Invexu pondělní program prezentace společnosti CCV Informační systémy. Právě problematika EDI je speciálním tématem prvního dne konference Invex ERP Fórum.

Elektronická výměna dokumentů (EDI) a informační systémy, to je název přednáškového bloku v pondělí 6. 10. (první odborný den veletrhu), ve kterém představí pohled výrobců ERP systémů Petr Kuchař, člen představenstva ABRA Software a vedoucí pracovní skupiny pro datové standardy elektronické fakturace ve sdružení SPIS, a odborník na EDI komunikaci David Reichel, ředitel sekce eBusiness CCV Informační systémy. Začátek bloku je v 11 hodin. Společnost CCV Informační systémy, která patří k absolutním lídrům v oblasti poskytování EDI služeb, je hlavním partnerem konference.

Akce při příležitosti veletrhu INVEX je příležitostí pro setkání a výměnu informací širší komunity odborníků a poučených uživatelů řešení EDI. Stále více producentů ERP systémů se přesvědčuje o výhodách integrace s poskytovatelem komplexní EDI služby, který zajišťuje zpracování formou outsourcingu, jakým na trhu je pokročilé EDI řešení ORION®.

„Pokud poskytovatel s producentem či implementátorem ERP systému probere díky kvalifikované znalosti problematiku komplexně již při úvodní implementaci a při následujícím testování zohlední obecné požadavky, pak jsou výsledky co nejšířeji použitelné. Hlavní výhodou je, že požadavky na komunikaci s novými partnery pak obvykle neznamenají žádný zásah do ERP systému, neboť vše potřebné zajišťuje poskytovatel EDI služby, a to včetně nejrůznějších individuálních požadavků,“ říká David Reichel.

Zavádění EDI (Electronic Data Interchange) komunikace mezi dodavateli a odběrateli se v dnešní době zejména u obchodních firem stává všeobecně vyžadovaným standardem. Proto i řešení EDI u daného informačního systému může být zejména pro dodavatele obchodních řetězců významným hodnotícím kritériem při výběru nového informačního systému i argumentem pro změnu systému stávajícího. Více informací o EDI nabízí informační portál Edizone.cz (www.edizone.cz), který svým obsahem tvoří sami zákazníci a partneři řešení EDI Orion®.

Informace o společnosti CCV Informační systémy:

CCV Informační systémy patří stabilně mezi významné společnosti v oboru informačních systémů a informačních technologií v České republice. Byla založena v roce 1992 se sídlem v Brně a dalšími pobočkami v Brně (sekce e-Government) a v Opavě (sekce e-Business).

CCV Informační systémy má tři firemní sekce podle hlavních směrů svého působení:

• Business Solutions – nejúspěšnějšími produkty CCV Stavebniny a CCV Řízený sklad na bázi podnikového informačního systému Microsoft Dynamics NAV,
  • e-Business – komplexní řešení EDI ORION® – poskytování služeb elektronické výměny dat a bezpapírové komunikace
  • e-Government – vývoj a dodávky speciálních internetových řešení pro státní správu na platformě Oracle.

CCV Informační systémy udržuje certifikát dle systému kvality ISO 9001:2001, je partnerem společnosti Microsoft s titulem Microsoft Gold Certified Partner a nositelem partnerského titulu Oracle Valued Member Partner.

Zajímalo by to i kolegy nebo šéfa? Jednoduše s nimi článek sdílejte.