TS – Distribútor značky SCOTT využíva Microsoft Dynamics na riadenie predajných kanálov a je bližšie k zákazníkom

28. november 2017

28. novembra 2017, Nitra – Spoločnosť sport port, výhradný dovozca značky SCOTT pre Slovensko a Českú republiku, nasadila nový ERP systém Microsoft Dynamics NAV vo verzii 2016. Cieľom inovácie je zlepšovať dostupnosť zásob a riadenie veľkoobchodnej distribúcie tovaru pre viac než sto lokálnych obchodných partnerov. Implementátorom riešenia sa stala spoločnosť CCV Informačné systémy, ktorá ho prepojila s elektronickým obchodom, B2B odberateľským portálom a elektronickou výmenou dokladov Orion EDI.

Značka SCOTT sa už viac než 50 rokov drží na technologickej špičke v oblasti výroby športového vybavenia. A rovnaký význam, ktorý venuje vývoju, kladie aj na zázemie v podobe informačných technológií a vysokú úroveň komunikácie so svojimi partnermi. Inak to nie je ani v prípade lokálneho zastúpenia sport port, ktoré v priebehu tohto roka prešlo na nový ERP systém Microsoft Dynamics NAV

Spoľahlivá komunikácia v rámci predajného reťazca

Systém zaisťuje spoľahlivú obchodnú komunikáciu s predajcami a optimalizuje všetky späté aktivity po procesnej aj finančnej stránke. Je napojený na elektronický obchod spoločnosti a tiež na B2B portál, ktorý CCV Informačné systémy nasadila už predtým. Vďaka tomu majú partneri k dispozícii informácie o tom, aký tovar je dostupný a za akú aktuálnu cenu. Tým, že sú objednávky napojené priamo do Microsoft Dynamics NAV, dochádza k optimalizácii a lepšej dostupnosti skladových zásob. Systém navyše využíva šesť majetkovo prepojených spoločností. Pomocou integrácie produktových číselníkov dochádza k zdieľaniu informácií o tovare naprieč týmito firmami. Na bezpapierovú fakturáciu a ďalšiu elektronickú výmenu dokumentov s radom významných odberateľov je využívané clearingové centrum Orion EDI

„Je prirodzené, že zákazníci a partneri, ktorí dopytujú produkty značky SCOTT, vyžadujú rovnakú kvalitu jednak v rámci samotných produktov, jednak v rámci celého obchodného styku. Preto sa snažíme o maximálne transparentné, rýchle, pohodlné a moderné riešenie, ktoré pre nás teraz predstavuje nový Microsoft Dynamics a nadväzné systémy pre koncových aj firemných zákazníkov,“ hovorí Marcela Karasová za spoločnosť sport port.

SCOTT je priamo v teréne či na horách bližšie svojim zákazníkom

Špecifikom riešenia ERP systému je napojenie na mobilný predaj. Dodané riešenie tak okrem iného podporuje predaj športového vybavenia a doplnkov značky SCOTT priamo z kamióna, ktorý cestuje v rámci promo aktivít po lyžiarskych strediskách alebo cyklistických pretekoch.

„Systém je dostupný zo všetkých typov mobilných zariadení. Pre užívateľa obsahuje množstvo aplikačných vylepšení, ktoré predstavujú ešte prehľadnejšie spracovanie, kvalitné manažérske analýzy a v neposlednom rade zrýchľuje vykonávanie každodenných úloh,“ dopĺňa Roman Fuchs, riaditeľ divízie Business Solutions v CCV Informačné systémy.