TZ – Plzeňský Prazdroj zvolil riešenie EDI ORION a prechádza na využitie EDI ako služby

22. máj 2011

Brno, 23. mája 2011 – Výrobcovia piva sa stávajú ďalšou skupinou firiem, ktorá po vzore obchodných a logistických spoločností využíva elektronickú výmenu dokladov (EDI) v štrukturovanej podobe prostredníctvom služieb konsolidačného a clearingového centra EDI Orion.  Platí to aj pre svetoznámu značku Plzeňský Prazdroj, ktorá predstavuje z hľadiska objemu komunikácie vôbec najväčšieho dodávateľa do retailu na tuzemskom trhu. Prazdroj si tento spôsob elektronickej komunikácie vybral tohoto roku v apríli vo výberovom konaní. Dodávateľom riešenia pre komplexné zaistenie EDI komunikácie je spoločnosť CCV Informačné systémy.

Poprední výrobcovia piva prešli na riešenie EDI ORION

Plzeňský Prazdroj nasadením nového riešenia rozšíril rady dvoch desiatok spoločností zaoberajúcich sa výrobou piva, ktoré sa rozhodli využívať službu EDI Orion pre elektronickú výmenu obchodných informácií na princípe softwaru ako služby (SaaS). Zaradil sa tak medzi tisícku spoločností, ktoré už službu EDI Orion využívajú, medzi ne patria tiež značky piva Bernard, Krakonoš, Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, Svijany či sedmička pivovarov skupiny K Brewery Trade.  Novo tiež v máji  Měšťanský pivovar v Poličce.

Rastie dopyt po ucelenom riešení

Poprední výrobcovia piva potvrdzujú trend ústupu od doposiaľ využívaných spôsobov elektronickej komunikácie prechodom na EDI Orion. Ten predstavuje komplexné a svojimi možnosťami ojedinelé riešenie pre elektronickú výmenu dát (EDI) a bezpapierovú komunikáciu. „Vnímame, že sa zákazníci bez ohľadu na veľkosť firmy prestali brániť uceleným outsourcovaným a cloudovým riešeniam, kedy neinvestujú do vlastníctva aplikácie, ale vnímajú dobre vlastnú pridanú hodnotu pri minimalizácii nákladov na správu,“ hovorí David Reichel, riaditeľ divízie CCV eBusiness.

EDI Orion zároveň zahŕňa všetky doklady v obchodnom styku, ako sú objednávky, faktúry, dodacie listy, cenníky a radu ďalších. Výrobcom piva však okrem samotného zaistenia elektronickej výmeny dokladov a globálnej kompatibility komunikácie prináša omnoho viac, napr. možnosť jednoduchého rozšírenia spolupráce na viac obchodných partnerov bez nutnosti ďalších nákladov.

„Plzeňský Prazdroj vzhľadom k predajným objemom a zároveň k počtu obchodných partnerov kladie obrovský dôraz na kvalitu a úroveň služieb spojených s výmenou elektronických dokladov. Rýchla a spoľahlivá komunikácia s našimi zákazníkmi a dodávateľmi prostredníctvom formátu EDI je  kľúčová ako z finančného, tak logistického hľadiska“, hovorí Pavel Pučelík, Sales systems manažér spoločnosti Plzeňský Prazdroj.

Jeho slová dopĺňa Pavel Königsmark, Sales systems expert spoločnosti Plzeňský Prazdroj: „Dôležitý aspekt pri našom rozhodovaní predstavovali tiež vynikajúce referencie zvoleného riešenia od našich existujúcich partnerov a ďalej to, že EDI Orion je ponúkaný formou služby a odpadajú tak zložité systémové implementácie.“

Elektronickú výmenu dokumentov so službou EDI Orion v súčasnej dobe využíva viac než 1 000 spoločností. Každý mesiac je prostredníctvom tohoto clearingového centra spoľahlivo a bezpečne preložených a doručených do informačných systémov komunikujúcich protistrán viac než milión správ.

Ďalšie informácie o EDI Orion na http://www.ccv.cz/elektronicka-komunikace-edi/reseni-edi-orion/

—————————————————————————

O spoločnosti

CCV Informačné systémy pôsobí na trhu od roku 1992 a patrí k významným hráčom domácej scény oboru informačných systémov. Sídli v Brne (divízia CCV Business Solutions) a ďalšie pobočky pôsobia v Brne (divízia CCV eGovernment), v Opave (divízia CCV eBusiness) a v Kysuckom Novom Meste (CCV Slovensko). Poskytuje komplexné dodávky vo vývoji, poradenstve a implementácii podnikových informačných systémov (Microsoft Dynamics) a ďalších softwarových aplikácii pre vybrané oblasti podnikania. Špecializuje sa na riešenia pre poskytovanie elektronickej výmeny dát (riešenie EDI Orion), zabezpečuje bezpapierový obeh obchodných dokladov. Vyvíja špeciálne riešenia (registre, portály) pre štátnu správu. CCV Informačné systémy udržuje certifikát systému kvality ISO 9001:2009, je partnerom spoločnosti Microsoft s titulom Microsoft Gold Certified Partner a nositeľom partnerského titulu Oracle Gold Partner.