TZ – Ohromte svojimi znalosťami o víne vďaka mobilnej aplikácii Wine Hero

27. máj 2013

Brno, 24. mája 2013 – Úplne nová mobilná aplikácia Wine Hero detailne mapuje 50 najznámejších odrôd vín sveta a desiatky druhov s nimi súvisejúcich pokrmov. S pomocou tejto aplikácie, zostavenej špičkovými sommeliérmi, sa už nikdy nezmýlite nielen pri výbere správneho vína k správnemu pokrmu, ale tiež napríklad správneho pohára alebo pri optimálnej teplote servírovaného vína. Aplikácia Wine Hero láka hernými prvkami, ktorými si užívateľ môže overiť svoje znalosti o víne.

Zo spolupráce Vinárskeho inštitútu a CCV Informačné systémy už dávnejšie vznikla úspešná aplikácia Globus Sommelier, ktorú si za pol roka od svojho uvedenia na trh stiahlo takmer 8 tisíc užívateľov a aktuálne dochádza k jej rozšíreniu aj pre užívateľov systémov Windows Phone a Windows 8. Dve premiéry mobilných aplikácií si Vinársky inštitút v spolupráci so spoločnosťou CCV Informačné systémy nachystal pri príležitosti medzinárodného veľtrhu VINEX v Brne, kde sa uskutočnil oficiálny krst týchto noviniek.

Päť úrovní znalostí

Wine Hero je chytrá aplikácia do vrecka, ktorá poskytuje oveľa viac informácií než len o snúbení vína s jedlom. Ďalšia oblasť odkrýva päť úrovní zábavného herného kvízu, vďaka nemu si môžete overiť a precvičiť získané znalosti o odrodách vín a ich podávania. Jednotlivé úrovne sú zamerané na nasledujúce oblasti:

1. farby odrôd vín
  2. podávanie a servis vín
  3. pôvod najznámejších odrôd vín
  4. chuť a aróma vín
  5. snúbenie odrôd vín s vhodnými pokrmami

Staňte se Wine Hero

Pokiaľ sa vám podarí získať hviezdičky vo všetkých úrovniach, stanete sa skutočným „päťhviezdičkovým“ Wine Hero. Herný kvíz rovnako môžete zdieľať prostredníctvom aplikácie a sociálnych sietí so svojimi priateľmi. „Aplikácia Wine Hero urobí radosť každému, kto má rád víno. Prináša v atraktívnom animovanom prostredí množstvo informácií o najznámejších svetových odrodách vín a je len na každom jej užívateľovi, či sa bude chcieť stať skutočným znalcom vín,“ doporučuje Ivo Dvořák, viceprezident Asociácie sommeliérov ČR. „Nielenže potom poteší seba, ale iste oslní svojich priateľov, nadchne partnera a prekvapí odborníka. Správnym výberom, podaním a snúbením vína s pokrmom si všetko môže vychutnať omnoho lepšie,“ dodáva majster sveta a jedenásťnásobný víťaz sommeliérskych súťaží v ČR.

Stať sa znalcom vín nie je neprekonateľne ťažké. Názornú ukážku znalostí, ktoré vďaka tejto aplikácii tiež získate, môžete vidieť na tomto videu.

Mobilná aplikácia Wine Hero si kladie za cieľ poskytnúť všetkým záujemcom atraktívny a zábavný priestor k získaniu takých znalostí o víne a spôsoboch jeho podávania a snúbenia s pokrmami, aby bolo možné si každú konzumáciu nielen maximálne užiť, ale samozrejme sa následne k obľúbeným kombináciám často vracať. Wine Hero je k dispozícii pre smartphony ako s operačným systémom Android (stiahni na Google play), tak aj iOS (stiahni na App Store) a okrem češtiny je k dispozícii aj v anglickej, nemeckej, španielskej a ruskej verzii.