TS – Viac ako 80 % veľkoobchodných odberateľov ASSA ABLOY vďaka Orionu novo zapojených do elektronickej výmeny dát

6. jún 2012

Brno, 29. mája 2012 – Viac ako 80 % veľkoobchodných odberateľov si predáva elektronicky svoje obchodné dáta so spoločnosťou ASSA ABLOY, popredným výrobcom uzamykateľných dverných systémov ako FAB, Abloy alebo Yale. Umožnila to implementácia elektronickej dátovej výmeny EDI, realizovaná spoločnosťou CCV Informačné systémy. Potvrdila sa tak vysoká miera EDI penetrácie v rámci obchodných reťazcov a hobby marketov, ktoré v súčasnosti bežne využívajú v rámci komunikácie viac než tucet rôznych elektronických správ (dokladov).

Rozvoj EDI riešení od veľkých až po malé

Na svoju doterajšiu pozitívnu skúsenosť s komplexnou elektronickou dátovou obchodnou výmenou s niekoľkými retailovými reťazcami úspešne nadviazala spoločnosť ASSA ABLOY, ktorá sa rozhodla v rámci ďalšieho rozvoja zapojiť všetkých svojich odberateľov do EDI (Electronic Data Interchange – elektronická výmena dát). V prvej fáze došlo k osloveniu 35 veľkoodberateľov, z ktorých sa pre elektronické prepojenie rozhodlo viac než 80 %, čo znamená významnú úsporu spojenú s využitím bezpapierových procesov. Potvrdila sa tak veľmi vysoká miera penetrácie EDI, ktoré je de-facto štandardom pre výmenu obchodných dokladov medzi veľkými obchodnými subjektmi. V rámci druhej etapy sa ASSA ABLOY zameria na elektronickú komunikáciu s ďalšími odberateľmi.

Odberatelia volia komplexnú službu s procesnými výhodami

Poskytovateľom celého riešenia sa pre ASSA ABLOY stala spoločnosť CCV Informačné systémy, ktorá oslovila vybraných obchodných partnerov a ponúkla veľkoobchodným odberateľom dve možnosti, ako sprevádzkovať EDI komunikáciu. Prvá bola prostredníctvom clearingového centra EDI Orion, umožňujúcim priame prepojenie s podnikovým ERP systémom. Druhou bolo webové riešenie pre prípad, že by podnikový systém integráciu neumožňoval.
„Skutočnosť, že väčšina odberateľov dala prednosť integrovanému riešeniu, ktoré so sebou nesie všetky výhody spojené s EDI, svedčí o ich pozitívnej pripravenosti na zavedenie štruktúrovanej elektronickej komunikácie podľa medzinárodných štandardov,“ uviedol David Reichel, riaditeľ divízie eBusiness spoločnosti CCV Informačné systémy.

Implementácia EDI a správa produktových dát v jednom

„Pre ďalší rozvoj EDI sme zvolili prevereného poskytovateľa. Ten nám zaisťuje v rámci Orion eKatalógu aj elektronickú správu produktových dát. Vďaka tomu si môžu odberatelia jednoducho objednávať naše produkty, o ktorých majú kompletné informácie a sú v objednávke vždy jasne identifikované,“ hovorí Michal Říha, Business Unit Manager v spoločnosti ASSA ABLOY, a dodáva: „Rozšírenie elektronickej komunikácie medzi ďalších partnerov nám opäť urýchli tok dokumentov a zároveň zníži chybovosť v objednávkach a faktúrach, čo nám prinesie zvýšenie kvality a efektivity práce najmä v oddelení zákazníckeho servisu.“

Dátová výmena v rámci Orionu

Komplexné riešenie celého projektu, od úvodnej analýzy až po konzultácie s dodávateľmi informačných systémov, zaistila spoločnosť CCV Informačné systémy. Základom sa stalo tuzemské clearingové centrum Orion, ktoré vykonáva preklad správ, ich distribúciu medzi obchodnými partnermi a tiež dôveryhodnú elektronickú archiváciu. Jeho služby v súčasnosti využíva viac ako 1 000 spoločností. Jeho prostredníctvom si každý mesiac prenesú viac než dva milióny správ.

_______________________________________________

O spoločnosti ASSA ABLOY Czech & Slovakia s.r.o.

ASSA ABLOY je svetový líder medzi výrobcami a dodávateľmi komplexných riešení uzamykacích dverných systémov. ASSA ABLOY Czech & Slovakia s.r.o. vznikla v roku 2008 spojením dvoch vedúcich spoločností na českom trhu – FAB, s.r.o. a Abloy spol. s r. o. Spoločnosť ASSA ABLOY Czech and Slovakia s.r.o., so sídlom v Prahe, úspešne pokračuje v zavedenej spolupráci so všetkými distribučnými kanálmi, architektmi aj projektantmi a ponúka komplexné dverné vybavenie značiek FAB, Abloy, Yale, effeff a VingCard/Elsafe pre domácnosti, firmy, hotely alebo multifunkčné centrá.

O spoločnosti CCV Informačné systémy

CCV Informačné systémy pôsobí na trhu od roku 1992 a patrí k významným hráčom domácej scény odboru informačných systémov. Sídli v Brne (divízia CCV Business Solutions) a ďalšie pobočky pôsobia v Brne (divízia CCV eGovernment), v Opave (divízia CCV eBusiness) a v Kysuckom Novom Meste (CCV Slovensko). Poskytuje komplexné dodávky vo vývoji, poradenstvo a implementáciu podnikových informačných systémov (Microsoft Dynamics) a ďalších softvérových aplikácií pre vybrané oblasti podnikania. Špecializuje sa na riešenia pre poskytovanie elektronickej výmeny dát (riešenie EDI Orion), zabezpečuje bezpapierový obeh obchodných dokladov. Vyvíja špeciálne riešenia (registre, portály) pre štátnu správu. CCV Informačné systémy udržuje certifikát systému kvality ISO 9001:2009, je partnerom spoločnosti Microsoft s titulom Microsoft Gold Certified Partner a nositeľom partnerského titulu Oracle Gold Partner.