TS – Reťazec Družstvo CBA CZ prešiel na EDI ORION, rozhodlo množstvo zúčastnených protistrán

7. december 2011

Brno, 10. októbra 2011 – Obchodný reťazec Družstvo CBA CZ prešiel po dvoch rokoch skúseností s elektronickou komunikáciou v obchodnom styku na komplexné outsourcované riešenie od CCV Informačné systémy. V prospech systému EDI ORION rozhodlo okrem úspory a efektivity aj viac ako 50% zapojení doterajších obchodných partnerov CBA, medzi ktorých patrí napríklad Nestlé Česko, Hamé alebo Kraft Food ČR.

O úspechu nasadenia elektronickej výmeny dát v obchodnom styku rozhoduje okrem kvality a záberu daného riešenia aj miera jeho pokrytia pri ostatných článkoch dodávateľského reťazca. Takýto poznatok si odniesol reťazec Družstvo CBA CZ z doterajšieho dvojročného prevádzkovania EDI systému od menšieho dodávateľa, v rámci ktorého sa mu podarilo vzájomne prepojiť len niekoľko málo svojich partnerov. V rámci ďalšieho rozvoja preto zvolil prechod na EDI ORION, ktorý v Českej republike využíva viac ako 1 000 spoločností a mesačne prenesie do informačných systémov komunikujúcich protistrán viac ako milión správ. Ako jeden z podkladov pre rozhodnutie poslúžil CBA aj výskum medzi svojimi dodávateľmi, z ktorého vyplynulo viac ako 50% pokrytie dodávateľov riešením EDI ORION. To nakoniec potvrdzuje aj Kamil Ryšavý zo spoločnosti CBA: „V rámci výberového konania dostali dôležité slovo naši partneri, pretože o plnohodnotnú spoluprácu s nimi nám ide predovšetkým. A miera využitia a aspekt spokojnosti hovorili jasnou rečou práve za EDI ORION.“

Firmy chcú jednoduchú správu a ďalšie kontrakty

Potvrdzuje sa tak trend ústupu od doteraz využívaných spôsobov elektronickej komunikácie na zavedené a široko rozšírené outsourcované riešenia, ktoré okrem pokrytia všetkých dokladov v obchodnom styku, ako sú objednávky, faktúry, dodacie listy, cenníky a pod. umožňujú aj veľmi jednoduché a rýchle zapojenie ďalších protistrán – obchodných parterov. „Vnímame, že sa zákazníci bez ohľadu na veľkosť firmy prestali brániť uceleným outsourcovaným a cloudovým riešeniam, keď neinvestujú do vlastníctva aplikácie, ale vnímajú dobre pridanú hodnotu pri minimalizácii nákladov na správu,“ dopĺňa David Reichel, riaditeľ divízie CCV eBusiness a dodáva: „Zapojením ďalšieho maloobchodného reťazca posilňujeme našu pozíciu lídra na českom trhu a zároveň oslavujeme desaťročné výročie vzniku konsolidačného centra ORION.“

Ďalšie informácie o EDI ORION na http://www.ccv.cz/elektronicka-komunikace-edi/reseni-edi-orion/
————————————————–

O spoločnosti

CCV Informačné systémy pôsobí na trhu od roku 1992 a patrí k významným hráčom domácej scény v odvetví informačných systémov. Sídli v Brne (divízia CCV Business Solutions) a ďalšie pobočky pôsobia v Brne (divízia CCV eGovernment), v Opave (divízia CCV eBusiness) a v Kysuckom Novom Meste (CCV Slovensko). Poskytuje komplexné dodávky vo vývoji, poradenstve a implementácii podnikových informačných systémov (Microsoft Dynamics) a ďalších softvérových aplikácií pre vybrané oblasti podnikania. Špecializuje sa na riešenia na poskytovanie elektronickej výmeny dát (riešenia EDI Orion), zabezpečuje bezpapierový obeh obchodných dokladov. Vyvíja špeciálne riešenia (registre, portály) pre štátnu správu. CCV Informační systémy udržuje certifikát systému kvality ISO 9001:2009, je partnerom spoločnosti Microsoft s titulom Microsoft Gold Certified Partner a nositeľom partnerského titulu Oracle Gold Partner.