TS – Rekordný rok pre CCV Informační systémy: obrat medziročne narástol o 53 %

7. august 2014

Kysucké Nové Mesto - 7. augusta 2014 – Najúspešnejší fiškálny rok svojej viac než dvadsaťročnej histórie má za sebou spoločnosť CCV Informačné systémy, významný český dodávateľ informačných systémov a popredný poskytovateľ elektronickej výmeny dokumentov. Za skončené obdobie fiškálneho roku 2013 totiž dosiahla konsolidovaný obrat 101,2 milióna Kč, čo predstavuje medziročný nárast o viac než 35 miliónov korún. Prevádzkový zisk v poskytovaných službách za uplynulý rok činil 61,4 milióna Kč a v porovnaní s predchádzajúcim rokom stúpol o 26 %. Pätinový bol medziročný nárast počtu zamestnancov, ktorí sa stali dôležitou súčasťou expanzie firmy a priniesli do nej nové pohľady, poznatky aj skúsenosti.

CCV Informačné systémy výrazne zvyšuje dynamiku svojho rastu. Oproti 8% navýšeniu v minulom fiškálnom roku narástol konsolidovaný obrat za rok 2013 o 53,5 %, a to predovšetkým vďaka úspešnej realizácii nových projektov a získaniu mnohých ďalších zákaziek nielen v ČR, ale aj na Slovensku. „Chceme naďalej poskytovať len také služby, ktoré našim zákazníkom pomáhajú a prinášajú im väčšiu pohodu, výkon a samozrejme aj vyšší zisk. Náš rast tak nie je náhodný. Rastieme spoločne s úspechmi našich zákazníkov,“ hovorí Dalibor Damborský, konateľ CCV Informačné systémy.

Spoločnosť prvýkrát presiahla hranicu 100 miliónov obratu. Najväčší podiel na obrate CCV Informačné systémy má divízia eBusiness prevádzkujúca konsolidačné centrum Orion, ktoré prenesie každý mesiac milióny elektronických dokladov tisícom protistrán. Profitabilitu spoločnosti preto najviac posilňuje práve rozvoj riešení v oblasti elektronickej výmeny dát (EDI), pričom medziročný nárast objemu prenesených dát presiahol 20 %.

CCV Informačné systémy v uplynulom roku výrazne posilnila investície do rozvoja svojich softvérových produktov a vďaka tomu teraz uvádza na trh množstvo nových služieb. Príkladom môže byť Instantný sklad, riešenie určené menším a stredným firmám. Za výhodných podmienok a bez počiatočnej investície im umožňuje získať dokonalý prehľad o zásobách a prevádzkovať ich sklad výrazne efektívnejšie a spoľahlivejšie.

Aj v tomto roku počíta spoločnosť s ďalšou expanziou, najmä v oblasti elektronickej výmeny dát, ktorá sa bude ďalej rozširovať mimo veľké obchodné reťazce rýchloobrátkového tovaru, jednak do menších a stredných firiem, jednak do úplne nových odvetví.