TS – CRM od CCV Informačné systémy riadi v spoločnosti VMS Vision okrem starostlivosti o zákazníkov aj celú distribučnú sieť

3. máj 2016

3. mája 2016, Nitra – VMS Vision, česká výrobná firma zaoberajúca sa dodávkami školských a kancelárskych tabúľ a ďalších prostriedkov vizuálnej komunikácie, vyriešila hneď niekoľko potrieb naraz nasadením CRM (Customer Relationship Management) od CCV Informačné systémy. Okrem pozdvihnutia starostlivosti a samotného spôsobu práce so svojimi zákazníkmi totiž nový systém funguje najmä ako riešenie na riadenie distribučnej siete. To všetko spoločne s krátkou dobou návratnosti vloženej investície a bezproblémovou integráciou s podnikovým informačným systémom predstavuje pre obchod i marketing VMS Vision účinného pomocníka.

Lepšie riadenie distribučnej siete sa prejavuje v návratnosti investície

Spoločnosť VMS Vision sa v priebehu svojej 20-ročnej histórie stále viac zameriavala na konštruovanie a samotnú výrobu svojho portfólia, známeho pod značkou ekoTAB, pričom priebežne budovala sieť stabilných a perspektívnych obchodných partnerov. „Našim cieľom je zamerať sa na to, čo vieme najlepšie, teda vývoj a výrobu vizuálnych prostriedkov, ktoré uľahčujú ľuďom vyjadrovanie myšlienok. Úspešný predaj našich výrobkov koncovým zákazníkom je však nemenej dôležitý. Som preto rád, že sme nasadením nového CRM získali, okrem iného, efektívny nástroj na riadenie celej našej distribučnej siete,“ hovorí Libor Kožoušek, konateľ spoločnosti VMS Vision.

Systém Microsoft Dynamics CRM dodala spoločnosť CCV Informačné systémy a je tu využívaný v on-line verzii s využitím platformy Microsoft Azure a napojený na doterajší ekonomický systém QI. Návratnosť investície do na mieru upraveného systému a všetkých užívateľských licencií je podľa odhadov vedenia spoločnosti 18 mesiacov.

Prehľad a úspora času pre vedenie, marketing aj obchodníkov

Vďaka novému CRM tak s pomocou funkcií, ako je segmentácia dealerov, presná evidencia obchodných aktivít, plánovanie a kontrola obchodníkov, automatická tvorba objednávok a šablón ponúk alebo príprava na schôdzku s doterajším či potenciálnym zákazníkom, dochádza k úspore významného množstva času. Jednotliví obchodníci a ich vedenie tak môžu lepšie zacieliť starostlivosť o zákazníkov.

Zvýšenú výkonnosť vďaka nasadeniu CRM systému zaznamenáva nielen obchod, ale aj marketing VMS Vision. Procesy komunikácie s obchodníkmi aj zákazníkmi sú teraz nielen efektívne riadené, ale aj navzájom koordinované. V prípade spoločnosti VMS Vision sa jedná jednak o kompletnú správu marketingových kampaní a ich vyhodnocovanie, jednak o správu odpovedí na tieto kampane, zavedenie emailových šablón alebo nástrojov segmentácie zákazníkov – marketingových zoznamov. Vďaka integrácii CRM so službou MailChimp je navyše možné využiť automatizáciu emailových kampaní a v konečnom dôsledku aj získanie lepšieho prehľadu o tom, čo zákazníkov VMS Vision skutočne zaujíma.

„Budovanie vzťahov so zákazníkmi je pre výrobné firmy tohto typu kľúčové, a preto sme radi, že nám CRM systém pomáha pri detailnom porozumení individuálnym zákazníckym požiadavkám. To v konečnom dôsledku vedie k lepšiemu zacieleniu širokej ponuky vyrábaných produktov“, hovorí Martin Vokřál, riaditeľ divízie Customer Service spoločnosti CCV Informačné systémy.

• Viac o Microsoft Dynamics CRM
  • Viac o Microsoft Azure