TS – CCV Instantný sklad dostupný bez bariér s využitím Microsoft Azure a množstvom nových funkcií

15. december 2015

Nitra, 18. novembra 2015 – Firmy, ktoré potrebujú zefektívniť svoje skladové hospodárstvo, tak teraz môžu urobiť jednoducho a bez veľkých počiatočných investícií prostredníctvom riešenia CCV Instantný sklad. Systém na riadenie skladov od spoločnosti CCV Informačné systémy totiž po novom využíva platformu Microsoft Azure a je poskytovaný formou služby. Nové funkcie, ako napríklad prehľadná vizualizácia stavu zásob alebo riadenie vychystávania podľa priorít vrátane optimalizácie trás pre vyskladňovanie tovaru, posilňuje účel využitia CCV Instantného skladu ako ľahko nastaviteľného systému na riadenie skladového hospodárstva.

Kvalita ako služba už 15 rokov

Už od októbra môžu všetky rozšírené funkcie systému CCV Instantný sklad plne využiť terajší aj noví užívatelia, pre ktorých je táto služba (SaaS – Software as a Service) dostupná vďaka cloudovej platforme Microsoft Azure. Jedným z nich je aj špedičná spoločnosť Lukáš Kořínek – 2ktransport, ktorá zaisťuje komplexné služby súvisiace s kamiónovou dopravou, skladovaním a skladovou logistikou. Vo vlastných skladovacích priestoroch vo Varnsdorfe svojim zákazníkom uskladňuje tovar vrátane paletizácie a kompletizácie zásielok.

„Zákazníkov sme dokázali osloviť ponukou štandardizovaného riešenia na riadenie skladov formou služby, keď jediné, čo potrebujú, je pripojenie na internet. Jedná sa o logickú reakciu na požiadavky zákazníkov, ktorí cloudové riešenia využívajú vďaka ich výhodám stále častejšie. S riešeniami formou služby máme viac než 15-ročné skúsenosti, a preto chceme naďalej rozširovať paletu cloudových služieb, po novom s využitím Microsoft Azure. Samotné dátové úložisko má pritom skutočne špičkové parametre,“ hovorí Václav Kameníček, riaditeľ divízie, ktorá sa stará o výskum a inovácie v spoločnosti CCV Informačné systémy.

Koniec blúdenia aj zbytočne dlhých trás po skladoch

Riadenie skladu s pomocou riešenia Instantný sklad umožňuje nielen presne evidovať stavy zásob a všetky logistické informácie o skladových položkách, ale tiež prehľadne zobrazovať ich umiestenie a v neposlednom rade riadiť základné skladové procesy. Ak logistik potrebuje jeden alebo viac regálov či iných skladovacích miest uprednostniť pre daný typ tovaru, tak Instantný sklad sám stráži tieto parametre v procese vyskladnenia bez toho, aby si jednotliví skladníci túto požiadavku museli pamätať.

Adresácia tovaru v skladu je vedená až do úrovne priehradky. Systém tak pomáha optimalizovať procesy spojené s naskladnením a vyskladnením požadovaného tovaru. Vďaka tomu Instantný sklad vie vyberať najlepšie trasy pracovníkov na vyskladňovanie tovaru podľa požiadaviek, ktoré vo vlnách nazbiera na základe objednávok alebo interných požiadaviek výroby či obchodu. Skladník je pri výdaji vedený a riadený nielen princípom FIFO či inej aktuálnej logistickej stratégie, ale je mu navrhnutá aj najkratšia možná cesta, pri ktorej vyskladní všetko potrebné. Instantný sklad najviac pomôže tam, kde pri vychystávaní chodia skladníci v dlhých trasách medzi regálmi alebo dokonca blúdia po sklade.

Riešenie, ktoré porastie s vami – aj kvalitou

Práve v prípade skladového hospodárstva, kedy sa objem logistických či skladových operácií môže v čase aj veľmi výrazne meniť, prináša riešenie formou služby aj ďalšie výhody: „Je bezpochyby veľkým prínosom, že Instantný sklad doslova rastie so zákazníkom tak, ako zodpovedá jeho aktuálnym potrebám. Táto skutočnosť sa potom jednoznačne odráža v optimalizácii nákladov na prevádzku systému,“ dopĺňa Kameníček. Zákazníci majú navyše vďaka využitiu cloudovej platformy Microsoft Azure automaticky k dispozícii každú inováciu a teda aj všetky nové funkcie.