METROS podporil starostlivosť o zákazníkov nasadením Microsoft Dynamics CRM

16. august 2012

Brno, 8. augusta 2012 – Spoločnosť METROS, s.r.o., zaoberajúca sa predajom materiálov pre stavebníctvo, posilňuje starostlivosť o svojich zákazníkov s podporou nového CRM systému. Riešenie Microsoft Dynamics CRM nasadené spoločnosťou CCV Informačné systémy prináša efektívnejšiu prácu s kontaktmi, príležitosťami, zákazníckymi požiadavkami alebo reklamáciami. Manažment firmy navyše získava lepší prehľad o aktivitách obchodu a možnosť ďalšieho zlepšovania obchodných procesov.

Obchodným cieľom zavedenia nového CRM systému v spoločnosti je posilnenie obchodných procesov a starostlivosti o zákazníkov. Východiskovou požiadavkou bolo získanie lepšieho prehľadu používateľov nad históriou aktivít dodávateľsko-odberateľských vzťahov. V súlade s touto stratégiou zvolil Metros riešenie Microsoft Dynamics CRM. Používatelia sa môžu spoľahnúť na plnú integráciu a možnosť ovládania CRM z aplikácie Microsoft Outlook, vrátane synchronizácie CRM a záznamov v Outlooku typu e-mail, úloha či schôdzka.

„Nový CRM systém sa stretol s dobrým prijatím používateľov, ktorí oceňujú plnú integráciu s Outlookom. Jeho využívanie nám umožňuje ďalšie zlepšovanie obchodného procesu, lepšie časové riadenie práce každého používateľa a vyššiu dostupnosť zdieľaných informácií. V súčasnosti už plánujeme jeho rozšírenie aj na nákupné procesy,“ hodnotí systém v ostrej prevádzke Ing. Martin Fuksa, námestník riaditeľa spoločnosti Metros.

Vďaka riešeniu Microsoft Dynamics CRM získala spoločnosť nástroj na spoľahlivé zdieľanie kontaktov, evidenciu príležitostí alebo riešenie reklamácií a ďalších zákazníckych požiadaviek. Vedúci manažéri majú k dispozícii lepší prehľad o aktivitách s možnosťou ich ďalej vyhodnocovať. V ďalšej fáze plánuje Metros rozšírenie dodávateľského IT projektu od CCV Informačné systémy aj pre agendu nákupu a integráciu systému s ERP riešením Microsoft Dynamics NAV.

Stavebniny nielen pre Metrostav

Spoločnosť METROS, s.r.o. sa zaoberá veľkoobchodom aj maloobchodom väčšiny stavebných a hutných materiálov. Materská spoločnosť Metrostav a.s. je jednou z najväčších a najstabilnejších stavebných firiem v Českej republike, patriaci k nadnárodnej skupine DDM Group (Metrostav a.s., Doprastav a.s., Subtera a.s., Metrostav SK a.s.). Spoločnosť prevádzkuje aj sklad stavebných materiálov a pneuservis v Horných Počerniciach na východnom okraji Prahy. Hlavná orientácia činnosti firmy je zameraná predovšetkým na dodávky stavebných materiálov od výrobcu priamo na stavby.

__________________________________________________________

O spoločnosti CCV Informačné systémy

CCV Informačné systémy pôsobí na trhu od roku 1992 a patrí k významným hráčom domácej scény odboru informačných systémov. Sídli v Brne (divízia CCV Business Solutions) a ďalšie pobočky pôsobia v Brne (divízia CCV eGovernment), v Opave (divízia CCV eBusiness) a v Kysuckom Novom Meste (CCV Slovensko). Poskytuje komplexné dodávky vo vývoji, poradenstve a implementácii podnikových informačných systémov (Microsoft Dynamics) a ďalších softvérových aplikácií pre vybrané oblasti podnikania. Špecializuje sa na riešenia pre poskytovanie elektronickej výmeny dát (riešenie EDI Orion), zabezpečuje bezpapierový obeh obchodných dokladov. Vyvíja špeciálne riešenia (registre, portály) pre štátnu správu. CCV Informačné systémy udržuje certifikát systému kvality ISO 9001:2009, je partnerom spoločnosti Microsoft s titulom Microsoft Gold Certified Partner a nositeľom partnerského titulu Oracle Gold Partner.