CCV Informační systémy uvádza na trh riešenie skladovej evidencie formou služby

29. júl 2014

Brno, 24. júna 2014 – Nové riešenie s názvom CCV Instantný sklad poskytuje aktuálny prehľad o stave uloženého tovaru a jeho pohyboch v sklade. Informácie poskytuje v grafickej podobe prostredníctvom webového prehliadača so zobrazením reálneho využitia skladových priestorov. Systém využíva adresácie skladových pozícií na úroveň priehradiek a on-line komunikujúcich rádiofrekvenčných terminálov. Riešenie je dostupné formou služby a ponúkané ako jednoduchá alternatíva k sofistikovaným WMS systémom na riadenie skladov.

On-line a bez počiatočnej investície

Jednoducho a bez počiatočnej investície teraz môžu malé a stredné spoločnosti získať aktuálny prehľad o zásobách a spoľahlivejšiu prevádzku skladového hospodárstva vďaka novému riešeniu Instantný sklad od spoločnosti CCV Informačné systémy. Je dostupné formou služby prostredníctvom webového prehliadača, pričom pristupovať k nemu sa dá z ľubovoľného zariadenia pripojeného na internet.

Rádiofrekvenčná identifikácia a unikátne grafické rozhranie

Riešenie pracuje s adresáciou skladových pozícií na úrovni priehradiek a rádiofrekvenčnou identifikáciou tovaru. Vďaka evidencii operácie „jedným pípnutím“ významne zefektívňuje pozičné naskladnenie a vychystávanie tovaru, rovnako ako všetky ďalšie operácie s tovarom. Na rozdiel od skladového modulu ERP systému neponúka len účtovný pohľad na sklad, ale skutočný aktuálny prehľad o skladových procesoch a stave uloženého tovaru, vrátane umožnenia skladovej inventúry do úrovne zásobných pozícií a reportingu nad jednotlivými zásobami. K rýchlej a presnej orientácii prispieva aj grafické zobrazenie využitia skladových priestorov, ktoré si užívateľ definuje podľa skutočnosti, teda presne podľa reálnych rozmerov miestností, veľkostí regálov a priehradiek. Medzi ďalšie užitočné vlastnosti ďalej patrí napríklad evidencia GTIN, výrobného a sériového čísla, správa katalógu tovaru, hromadné importy a exporty objednávok, a v neposlednom rade možnosť integrácie s ekonomickým systémom.

Spustením služby CCV Instantný sklad sme získali on-line prehľad o presnom umiestení tovaru v skladoch. Skladník tovaru vyhľadáva a expeduje pomocou mobilného terminálu, ktorý bol súčasťou dodávky služby. Na implementáciu sme odovzdali len pôdorys skladu s náčrtmi regálov a zoznam tovaru. Potom už stačilo prihlásenie cez internetový prehliadač a urobenie fyzickej inventúry pomocou mobilného terminálu. Po spustení sa výrazne zvýšila prehľadnosť všetkého tovaru na sklade. V každom okamihu hneď presne vieme, kde sa tovar v sklade nachádza a problémom nie sú rýchle inventúry skutočného stavu skladu. Na prvý pohľad je zrejmý poriadok v sklade a mám tiež prehľad o všetkej práci v sklade,“ komentuje prínosy nasadenia Dušan Dostál, konateľ spoločnosti UPS Technology.

„Máme za sebou množstvo rozsiahlych a na mieru realizovaných projektov riadenia skladov (WMS). Preto sme radi, že sme rozšírili naše portfólio logistických riešení o CCV Instantný sklad ako inteligentné riešenie skladovej evidencie. Radi by sme tým vyšli v ústrety firmám, ktoré nemajú tak rozsiahle potreby v oblasti riadenia skladového hospodárstva, chcú si však udržať prehľad a poriadok v sklade,“ popisuje vznik riešenia Dalibor Damborský, konateľ spoločnosti CCV Informačné systémy.

Instantní sklad