TZ – Řetězec Družstvo CBA CZ přešel na EDI ORION, rozhodlo množství zúčastněných protistran

10.10.2011

Brno, 10. října 2011 – Obchodní řetězec Družstvo CBA CZ přešel po dvou letech zkušeností s elektronickou komunikací v obchodním styku na komplexní outsourcované řešení od CCV Informační systémy. Pro systém EDI ORION rozhodlo kromě úspory a efektivity i více než 50% zapojení stávajících obchodních partnerů CBA, mezi něž patří například Nestlé Česko, Hamé nebo Kraft Food ČR.

O úspěchu nasazení elektronické výměny dat v obchodním styku rozhoduje kromě kvality a záběru daného řešení i míra jeho pokrytí u ostatních článků dodavatelského řetězce. Takový poznatek si odnesl řetězec Družstvo CBA CZ z dosavadního dvouletého provozování EDI systému od menšího dodavatele, v rámci něhož se mu podařilo vzájemně propojit pouze několik málo svých partnerů. V rámci dalšího rozvoje proto zvolil přechod na EDI ORION, který v České republice využívá více než 1 000 společností a měsíčně přenese do informačních systémů komunikujících protistran přes milion zpráv. Jako jeden z podkladů pro rozhodnutí posloužil CBA i výzkum mezi svými dodavateli, z něhož vyplynulo více než 50% pokrytí dodavatelů řešením EDI ORION. To ostatně potvrzuje i Kamil Ryšavý ze společnosti CBA: „V rámci výběrového řízení dostali důležité slovo naši partneři, protože o plnohodnotnou spolupráci s nimi nám jde především. A míra využití a aspekt spokojenosti hovořily jasnou řečí právě pro EDI ORION.“

Firmy chtějí snadnou správu a další kontrakty

Potvrzuje se tak trend ústupu od doposud využívaných způsobů elektronické komunikace na zavedená a široce rozšířená outsourcovaná řešení, která kromě pokrytí veškerých dokladů v obchodním styku, jako jsou objednávky, faktury, dodací listy, ceníky aj., umožňují též velmi snadné a rychlé zapojení dalších protistran – obchodních parterů. „Vnímáme, že se zákazníci bez ohledu na velikost firmy přestali bránit uceleným outsourcovaným a cloudovým řešením, kdy neinvestují do vlastnictví aplikace, ale vnímají dobře přidanou hodnotu při minimalizaci nákladů na správu,“ doplňuje David Reichel, ředitel divize CCV eBusiness a dodává: „Zapojením dalšího maloobchodního řetězce posilujeme naši pozici leadera na českém trhu a zároveň slavíme desetileté výročí vzniku konsolidačního centra ORION.“

Další informace o EDI ORION

Zajímalo by to i kolegy nebo šéfa? Jednoduše s nimi článek sdílejte.