TZ – Globus Sommelier poradí při nákupu vína a vhodného pokrmu nově pro uživatele Windows Phone a Windows 8

23.05.2013

Brno, 23. května 2013 – Mobilní aplikace Globus Sommelier se stala vůbec první aplikací v češtině, která ukazuje uživatelům chytrých telefonů, jak chuťově snoubit konkrétní vína vybraná sommelierem s vhodnými pokrmy. Za půl roku od svého uvedení na trh stáhlo téměř 8 tisíc uživatelů a aktuálně dochází k jejímu rozšíření i pro uživatele systémů Windows Phone a Windows 8. Pokrývat tak nyní bude, spolu s již existujícími platformami Android a iOS, až 94 % chytrých telefonů.

Globus Sommelier je praktickým rádcem a inspirací při nákupu nejen vín, ale i k nim vhodných pokrmů v síti obchodního řetězce Globus. Protože ke správnému vínu patří také správné pokrmy, jsou ke každému ze 117 vín připravena vyzkoušená doporučení pokrmů, které se s daným vínem chuťově snoubí, a to včetně seznamu surovin.

„Jsme rádi, že jsme tuto oblíbenou aplikaci umožnili našim zákazníkům využívat také na dotykových zařízeních s Windows Phone a Windows 8. Věříme, že náš mobilní sommelier všem zákazníkům dobře poradí a přinese jim ještě větší potěšení z výběru a nákupu těch nejlepších vín. Vína i pokrmy v průběhu roku aktualizujeme, takže se uživatelé mohou pravidelně těšit na nové chuťové zážitky,“ říká sommelierka společnosti Globus Martina Kottová.

Globus Sommelier je velice pěkně zpracovaná aplikace, která svým příjemným uživatelským prostředím, které dobře zapadá do operačního systému, rozhodně nezapadne v množství ostatních, které vývojáři nabízí na Windows Store, a to nejen v oblasti životního stylu. Je příjemné, když mobilní aplikace přináší kromě informací a zábavy i konkrétní praktický užitek, který je v tomto případě zcela zjevný,“ říká Filip Řehořík, manažer vývoje aplikací ve společnosti Microsoft.

Aplikaci vyvinula pro Globus společnost CCV Informační systémy ve spolupráci s Vinařským institutem a Mobile Solutions. Pro systémy Windows Phone a Windows 8 si ji lze stáhnout zdarma na Windows Phone Store a ve Windows Store.

———————————–

CCV Informační systémy působí na trhu od roku 1992. Patří k významným hráčům domácí scény oboru informačních systémů. Sídlí v Brně (divize CCV Business Solutions a CCV eGovernment) s dalšími pobočkami v Opavě (divize CCV eBusiness) a na Slovensku v Kysuckém Novém Meste (CCV Informačné systémy). Poskytuje komplexní dodávky ve vývoji logistických řešení, implementaci WMS systémů (CCV Řízený sklad) a podnikových informačních systémů (Microsoft Dynamics). Specializuje se na řešení pro elektronickou fakturaci, důvěryhodnou archivaci, elektronickou výměnu dat EDI (konsolidační centrum Orion) a bezpapírový oběh obchodních dokladů. Dále vyvíjí speciální řešení (registry, portály) pro státní správu a aplikace pro chytré telefony. Je také nositelem titulu Oracle Gold Partner.

Zajímalo by to i kolegy nebo šéfa? Jednoduše s nimi článek sdílejte.